Bokningsinformation

 

Bokning 2 nätter eller fler

Bokningen är bindande så snart vi bekräftat den och Du erlagt bokningsavgiften.

Betalning 2 nätter eller fler

 • För bokningar med mer än 60 dagar till ankomst gäller:
 • Senast 10 dagar efter bokningstillfället ska bokningsavgiften vara betald om du bor 1 vecka eller mer. Denna är 25 % av totalsumman. Bor du kortare tid betalar du hela beloppet direkt. Resterande belopp ska vara betalt senast 40 dagar innan ankomst.
 • För bokningar mindre än 40 dagar till ankomst gäller:
 • Hela hyresbeloppet skall betalas inom 5 dagar.
 • För bokningar mindre än 14 dagar till ankomst gäller:
 • Boendet skall betalas vid bokningstillfället, om inget annat avtalas. Om inte bokningsavgiften eller hyresbeloppet betalas inom avtalad tid har vi rätten att avboka Din bokning varpå avbokningsreglerna träder i kraft.

Avbokning vid 2 nätter eller fler

 • Vid avbokning 60 dagar innan innan ankomst avbokar vi boendet och återbetalar det inbetalade beloppet med avdrag för expeditionsavgift på 500:-.
 • Vid avbokning 40 dagar innan ankomst betalar du 25 % (=bokningsavgiften).
 • Vid avbokning 25 dagar innan ankomst betalar du 50 % av hyressumman.
 • Vid avbokning 14 dagar och mindre innan ankomst faktureras hela hyressumman.
 • Om vi lyckas hyra ut boendet till någon annan återbetalar vi till Dig ett belopp som motsvarar den nya hyresgästens hyra, med avdrag för en avbokningsavgift på 500:-/objekt.
 • Kontrollera att du får en avbokningsbekräftelse.

Viktigt att veta

Om vi inte tillhandahåller utlovad stuga/villa vid rätt tidpunkt eller klarar av att erbjuda ett likvärdigt boende har Du rätt att säga upp hyresavtalet. Vi återbetalar då hela det inbetalade beloppet, med avdrag för den nytta som Du har haft av boendet.

Fel som uppstår under vistelsen bör anmälas till oss snarast efter händelsen så att vi får chansen att rätta till dum. Stugan/villan kan överlåtas till annan person så tillvida att detta meddelas i god tid före incheckning.

Du måste vårda stugan/villan/rummet väl och följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller. Hyrestagaren ansvarar för att fastigheten och dess inventarier vårdas väl och skall se till att de bibehålls i befintligt skick. Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att Du eller någon i Ditt sällskap varit vårdslös. Du får inte använda objektet till något annat än vad som avtalats vid bokningen (vanligtvis fritidsändamål) och du får inte låta fler personer övernatta i stugan/villan/rummet eller på tomten, än vad du uppgav vid bokningen.

Force majeure

Både Du och vi har rätt att avträda ifrån hyresavtalet om boendet inte kan tillhandahållas på grund av naturkatastrof, krigshandling, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- eller energitillförsel, eldsvåda eller liknande större händelse som varken Du eller vi kan förutse eller påverka. Vi är i detta fall skyldiga att återbetala Dig inbetalat belopp med avdrag för den nytta Du kan ha haft av boendet.

Information om regler i stugor/villa

Alla hus är utrustade för självhushåll, vilket innebär att nödvändiga köksredskap finns i stugan. Samtliga innehåller, spis med ugn, kylskåp, micro, kaffebryggare och vattenkokare.

Bäddarna har täcken och kuddar. Du behöver endast ta med Dig handdukar, lakan och förbrukningsartiklar. Lakan och handduk kan hyras och beställs då vid bokningen av boendet. Lakan ska användas i sängarna. Om sovsäck eller liknande används skall lakan och örngott ändå användas som skydd. De täcken och kuddar som finns i stugor/villa är inte avsedda för att användas utomhus.

Skor inomhus är ej tillåtet, använd gärna våra tofflor.

Här på landsbygden har vi egna brunnar. Dessa är provtagna och godkända. Grundvattennivån gör att vattnet kan avvika i färg och smak mot vad du är van vid hemifrån.

Varmvattenberedaren i de små stugorna är av mindre modell vilket innebär att ni inte kan duscha alla i följd.

Observera att rökning är förbjuden i alla våra hus. En saneringsavgift på 2.500:- kommer att debiteras vid överträdelse mot rökförbudet.

Husdjur är ej tillåtna i husen.

Ankomst och avresa

Incheckning i stugor/villa sker från kl 15.00. Meddela ankomsttid senast en dag före. Huset disponeras fram till kl 11.00 avresedagen.

Hyresgästen gör, innan avfärd, rent hela huset enligt städschema. Detta innebär att både torka alla ytor, dammsuga, våttorka alla golv, städa toaletter/duschar och rengöra ugn, kylskåp, micro osv i köket. Lämna huset i samma skick som när du anlände. Hyresvärden anlitar ett städföretag om hyresobjektet inte är rengjort ordentligt. Dessa kostnader blir sedan fakturerade hyresgästen.

Soptömning

Soptömning sker endast var 14:e dag. Tänk på att källsortera och följ de anvisningar Du får av hyresvärden.

Särskilda behov

Har du någon form av funktionshinder eller speciella krav som måste uppfyllas för att du ska trivas, bör du ta kontakt med oss för att få svar på dina frågor innan Du bestämmer dig.