Vandring på Sörmlandsleden

Boka vårt vandringspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag på Sörmlandsleden. Vi ger dig möjligheten att få uppleva sträckor med varierad natur och kulturhistoria och som har få vandrare då det saknas allmänna kommunikationer.
De flesta föredrar att vandra men det finns även de som springer leden. En av dessa säger ”Att springa året om och möta årstiderna och alla dess skiftningar är ett sant nöje. Alla årstider har sin charm!”                         Sörmlandsleden_skylt+puff

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Karta och beskrivning av etappens upplevelser
  • Matsäck
  • Transport till etappens startpunkt
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Sörmlandsleden – naturens pärla i Sörmland. En 1000 kilometer lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark. Genom att boka Rocklösa gårds vandringspaket får du möjlighet att uppleva och se olika etapper av sörmlandsleden. Riktig vildmark i Åkers bergslag, hagmarker, fantastiska ekhagar, våtmarksområden, spännande naturfenomen och historiska spår.

Paket 1 (bokningsbart alla ojämna datum): Etapp17spång
Här går turen i rena vildmarken, ingen bebyggelse, inga allmänna vägar. Vandringen tar dig över hällmarker, bäckar och otaliga mossar med underbara dofter från olika växter. Har du tur hittar du hjortron på myrarna. Du kan både se och höra många olika sorters fåglar och med lite tur också orre, järpe och pärluggla. Många spår av vildsvin och det finns stor chans att få syn på älg. Etappen passerar över gamla finnmarker med flera kulturspår och ovanligt välbevarade rester av en kolarkoja. Under vandringen passerar du fin gammelskog i ett naturreservat och sju olika sjöar så det finns goda Etapp17badmöjligheter på flera ställen längs sträckan. Etappens längd 22 km.
Läs mer här om etapp 17 och här om etapp 18

Paket 2 (bokningsbart alla jämna datum):
En omväxlande och naturskön etapp som går genom beteshagar, förbi flera sjöar, genom stora skogar och över några höjdsträckningar med vackra hällmarker. Under vandringen passeras ett naturreservat med en botaniskt och zoologiskt mycket intressant och underbar vår- och försommarblomning. Här finns även en fornborg med härlig utsikt över sjön Henaren. Längre fram finns ett av ledens märkligaste geologiska fenomen och 300 m bredvid leden finns det väldiga flyttblocket ”Kammarstenen”.
Etappens Etapp17sjölängd 18 km.
Läs mer här om etapp 19 observera att du kommer gå etappen åt motsatt håll

Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in och sedan tar vi er till punkten där ni startar er vandring. Vi skickar med en matsäck samt karta. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Vandringspaketet 1.745:-/person

Paketet innehåller:
Karta och beskrivning av etappens upplevelser
Matsäck
Resa till etappens startpunkt
Relax på gården med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Boende med del i dubbelrum
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och en ytterligare vandringsdag med matsäck och karta 995:-/p
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se. Transport från gården till startpunkt för vandringen sker kl 10.00.

Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.